Friskole opføres på få kvadratmeter

Lyngby Friskole har som følge af få kvadratmeter arbejdet hårdt på at få byggetilladelse til at renovere og udvide skolen og den tilhørende SFO, så eleverne kan få de mest optimale omgivelser. Det er netop lykkedes med hjælp fra Concept Living A/S by abc at en friskole opføres på få kvadratmeter. Også derfor kan skolens 166 elever nu se frem til en dagligdag med mere plads i et permanent byggeri, som skal opføres af virksomheden.

Byggetilladelse længe undervejs

Lyngby Friskole, der ligger i Kongens Lyngby, har de seneste fem år søgt om byggetilladelse til at udvide skolen og den tilhørende SFO. Den har dog været svær at få, da skolen ligger midt i byen på en mindre grund, som gør mulighederne begrænsede. Men med hjælp fra modulprocenten Concept Living A/S by abc, der er søstervirksomhed til ABC Pavilloner, er det nu langt om længe lykkedes at få diverse myndighedsgodkendelser og byggetilladelse, og inden længe går virksomheden, som også har vundet jordentreprisen på opgaven, således i gang med nedrivningen af det eksisterende og opførelsen af en helt ny skole og SFO.

Lang proces

Det har været en lang proces at få tilladelse til at renovere og udvide. Dele af vores eksisterende skole skal nemlig rives ned og bygges op på ny, og det er her udfordringen har ligget, da der er forholdsvis lidt plads på byggegrunden. Men nu er vi endelig kommet i mål og skal til at igangsætte byggeriet, som skal stå færdig til skolestart i august, siger skoleleder hos Lyngby Friskole, Maiken Malmgren, og fortsætter:

Og det er vi rigtig glade for. Vi har nemlig de seneste år haft et stigende elevtal, og det har givet pladsmangel og behov for ændringer. Men nu kan vi endelig opføre et nyt byggeri med yderligere tre undervisningslokaler og en ny SFO og således sikre vores elever de bedste omgivelser.

Projektet har været lidt af en udfordring

Til maj påbegynder Concept Living dermed nedrivningen af den gamle skolebygning. I stedet skal stå otte moduler i to etager på i alt 364 kvadratmeter – og en ny friskole opføres på få kvadratmeter.

Projektet har været lidt af en udfordring, da vi har haft meget lidt plads på grunden at gøre med. Men fordi modulbyggeri er en meget fleksibel byggemetode, hvor vi kan bygge modulerne i produktionen i Engesvang og efterfølgende hejse dem på plads, kan det lade sig gøre uden problemer, forklarer afdelingsleder hos Concept Living, Glenn Nielsen.

Indretningen af lokalerne

Modulerne kommer blandt andet til at indeholde en stor foldedør på hele ti meter mellem SFO’en og billedkunstlokalet, så det er muligt for skolen at skabe ét stort multilokale. Derudover skal der også være eksempelvis undervisningslokaler, køkken og toiletter i de nybyggede undervisningsfaciliteter.

Concept Living har hjulpet og guidet os med alt fra indretning til byggetilladelsen. Blandt andet overtog de dialogen med kommenen og sørgede for at beregne plads til brandtrappe og solceller. Det har været en stor hjælp, som faktisk har været med til at gøre, at byggeriet af skolen nu bliver en realitet, slutter Maiken Malmgren, som håber på, at skolen i fremtiden kan få lov til at renovere endnu mere.

Concept Living, der fungerer som totalentreprenør på projektet, skal aflevere skolen i uge 32, 2020. Læs mere om projektet her på Byggeplads.dk.

Du kan se flere af vores projekter hos skoler og uddannelsesinstitutioner her.