Historisk kursuscenter udvider med helt ny værelsesfløj på to etager

På Severin Kursuscenter i Middelfart med knap 90 år på bagen oplever man en stor efterspørgsel særligt på stedets konference faciliteter, og derfor er centrets overnatningskapacitet netop blevet udvidet med 18 nye værelser i en helt ny fløj. Concept Living har stået for opførelsen af den nye toetagers værelsesfløj som permanent modulbyggeri, der både æstetisk og funktionelt er afstemt efter de eksisterende bygninger.

Severin Kursuscenter i Middelfart har som et af landets ældste kursuscentre dannet ramme om alverdens kurser, konferencer og uddannelser siden starten af 1930’erne og oplever en stigende efterspørgsel på stedets faciliteter. Derfor har kursuscentret som led i en større renovering netop udvidet overnatningsfaciliteterne med 18 nye værelser i en helt ny fløj på to etager.

Den nye værelsesfløj er opført som permanent modulbyggeri. Værelsesfløjen er bygget vinkelret på den eksisterende bygning, hvilket har stillet store krav til æstetikken af den nye tilbygning, fortæller projektleder hos Concept Living Glenn Nielsen:

“Det har været afgørende, at den nye værelsesfløj passer sammen med de oprindelige bygninger og omgivelser i både udseende og funktion. Facaden på den nye fløj er således beklædt med ubehandlet termofyr med zink-inddækninger. Derudover er de decentrale ventilationsanlæg skjult i konstruktionen, så hvert enkelt badeværelse og værelse ventileres, uden det er synligt på bygningen.

Med den nye værelsesfløj råder Severin Kursuscenter nu over i alt 125 værelser. Det har blandt andet været den hurtige og smidige byggeproces, som gjorde, at valget faldt på Concept Living efter en udbudsrunde.

“Modulbyggeri er en oplagt løsning til kursuscentret, fordi modulerne til den nye værelsesfløj kunne bygges på en fabrik og så efterfølgende monteres ved kursuscentret. Det minimerede generne for de eksisterende værelser og konference faciliteter, mens byggeprocessen stod på, fortæller Søren Haunstrup, som er direktør i 2S Consult og bygherrerådgiver for Severin Kursuscenter, og han tilføjer:

“Kursuscentret arbejder målrettet på at mindske CO2-aftrykket, og efter renoveringen lever hele kursuscentret og dermed også den nye værelsesfløj nu op til kravene for energiklasse A.

Den nye værelsesfløj er forbundet med den eksisterende bygning via et elevatortårn. Udover de gældende krav og regler for lydforhold ved hotelbyggeri er fløjen forsynet med såkaldte sylomer, som er speciallavet og ligger imellem modulerne for at forhindre, vibrationer bevæger sig mellem etagerne. Det skaber en god komfort og minimale støjgener.

“Hotelbygninger som denne til Severin Kursuscenter er oplagte opgaver for os. Permanent modulbyggeri kan bruges til stort set alle formål og egner sig særligt godt til projekter, hvor der i forvejen er aktivitet – fx på et hotel eller i en skole eller daginstitution, hvor en kort byggeproces på byggepladsen er vigtig for at forstyrre mindst muligt. Der er samtidig uanede muligheder for at tilpasse modulerne æstetisk til eksisterende bygninger, siger Glenn Nielsen.

Værelsesfløjen med de 18 nye værelser til Severin Kursuscenter blev afleveret kort før jul og er netop taget i brug.