Præfabrikeret tilbygning hejses ind på Pilegårdsskolen i Kastrup
180 kvadratmeter præfabrikeret tilbygning bestående af fem moduler er netop blevet hejst ind i en atriumgård på Pilegårdsskolen i Kastrup. Her skaber tilbygningen ekstra plads til de mange nye elever, som skolen har fået efter sommerferien.
Flere indbyggere i Tårnby kommune
Der bliver flere og flere indbyggere i Tårnby Kommune. I løbet af ti år er folketallet i kommunen i følge Danmarks Statistik steget fra 40.219 i andet kvartal af 2009 til 42.964 i samme kvartal i 2019. Dette svarer til en stigning på hele syv procent. På Pilegårdsskolen i Kastrup er pladsen også begyndt at være trang, og derfor har skolen i løbet af sommerferien fået en helt ny tilbygning med to klasselokaler, toiletter og et ekstra mødelokale.
“Projektet med leveringen af den nye tilbygning til Pilegårdsskolen har været meget spændende. Tilbygningen skulle være klar til skolestart i august og skulle dermed leveres inden for meget kort tid. I den forbindelse var det væsentligt, at vi var i stand til at levere en løsning, som både kunne leve op til budgettet og tidsrammen, siger Dennis Holm Vegeberg bygningskonstruktør hos Concept Living.
En præfabrikeret tilbygning er en samlet løsning
Tilbygningen består af i alt fem moduler, som er bygget sammen til én samlet bygning. Dette udgør i alt 180 kvadratmeter, hvoraf de 140 kvadratmeter anvendes til klasselokalerne. Byggeriet indgår som en del af skolens eksisterende bygninger og får desuden en glasfacade langs gangen ud mod gården.
Den færdige tilbygning hejses henover skolen
Udvidelsen af skolen har dog haft en stor udfordring, da den præfabrikerede tilbygning skulle opføres i en atriumgård med snæver adgang. Her blev både de fem moduler, gravemaskiner og andre byggematerialer hejst henover skolen og ind i gården, mens containere, jord og træer skulle fældes og hejses ud. Og ifølge Concept Living har byggemetoden i den forbindelse været en klar fordel:
“Den præfabrikerede byggemetode har gjort, at vi nemt kunne hejse de fem dele henover skolen og herefter samle dem i atriumgården. Derudover har det haft den fordel, at vi kunne fremstille bygningerne på vores fabrik i Engesvang samtidig med, at byggepladsen, som i det her tilfælde var skolen, kunne blive gjort klar med udgravning og fældning af træer. Det gjorde, at vi hurtigere og nemmere kunne opføre en tilbygning, og atriumgården blev derfor ikke en lige så stor forhindring i forhold til tidsrammen, som det ville være blevet ved traditionelt byggeri, siger Dennis Holm Vegeberg og fortsætter:
“Metoden er desuden virkelig effektiv, da vi på fabrikken kan arbejde uden forstyrrende elementer som eksempelvis omskifteligt vejr eller praktiske forhindringer på grunden. Hvilket man ellers ofte støder ind i i ude på en byggeplads. Selve fremstillingen af bygningerne er derfor også hurtigere og mere effektiv, og Pilegårdsskolens elever og personale blev derfor mindst muligt forstyrret i processen.
Tilbygningsprojektet på Pilegårdsskolen blev påbegyndt i midt maj og stod færdigt ved skolestart. Du kan læse flere specifikationer for projektet her.